söndag 17 februari 2013

Sportlov coming up!

Nästa vecka börjar sportlovet och mot mitten av veckan åker vi  mot huvudstaden för roliga upplevelser, för att träffa släkt och en vän och för lite avkoppling och miljöombyte från vardagen.
I lördagskväll hade vi besök av kusinerna Emma och Lina, moster Cilla och Toni och vi åt god indisk mat som Marcus lagat och tittade på melodifestivalen tillsammans. Idag söndag har vi lite mys och slappardag (Bara Måns som hållit igång en stund på sin dans.) och så har vi både bakat våfflor och detta något nyttigare och väldigt goda knäckebröd. Gissa vilket som blev barnens kontra de vuxnas favorit här hos oss? :-)
 
     Recept på Knäckebrödet:
  • 2 dl majsmjöl
  • ¾ dl solrosfrön
  • ½ dl linfrön
  • ½ dl sesamfrön
  • ½ dl pumpakärnor
  • 2½ dl kokande vatten
  • ½ dl olja
  • flingsalt
  1. Sätt ugnen på 150°C varmluft.
  2. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.
  3. Häll över det kokande vattnet och oljan och rör om till en jämn massa.
  4. Klä en plåt med bakplåtspapper och häll över massan på plåten.
  5. Klä en plastpåse över handen och platta ut massan så tunt du kan, (täcker nästan en hel plåt). 
  6. Strö till sist över flingsalt och platta eventuellt in det med handen.
  7. Skär ut bitar i valfri storlek. Vill du så kan du hoppa över att skära innan gräddningen och sedan bara bryta bitar då knäckebrödet är färdigt.
  8. Grädda i ugnen ca 1 timme.
  9. Ta ut och låt svalna och bryt sedan i bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar