onsdag 6 juli 2011

Köpenhamn



Tillsammans med farfar, Ebba, Agnes, Isak, Marika, Joakim, Teo och Mira tog vi citytunneln till Köpenhamn. Väl framme i Köpenhamn tog vi bussen till Joakims jobb, Carlsberg bryggerier där vi skulle bo i en gästlägenhet en natt. Marcus och Jocke begav sig ut på stan för att köpa mat åt alla, vi andra väntade kvar i lägenheten där vi hade fri tillgång till öl, mineralvatten och läsk. Kort efter att de begett sig ut på stan satte århundradets regn och åskoväder i gång, vilket gjorde att Marcus och Jocke fick svårt för att ta sig tillbaka utan blev kvar i regnvädret i ett litet prång på Vesterbrogade i över en timmes tid. Hela tiden regnade, åskade och blixtrade det. Vi andra hade det bättre inomhus men lite småläskigt var det allt då det åskade och blixtrade rejält precis ovanför.

Gräsmattan nedanför fick en rejäl bassäng.

Sedan kom Marcus och Jocke tillbaka i taxi med maten och berättade om sitt äventyr.


Sedan var vi alla trötta... alla utom Mira.


Efter regn kommer solsken. Dagen efter var det soligt och "klibbigt" varmt. Vi tog en promenad genom en park till zoo.



Där fanns en en rolig gammal trädstam som barnen balanserade på.















Det fanns många spännande djur att titta på... giraffen tyckte att gräset verkade godare på andra sidan staketet.



Vi hade en lyckad men varm dag på zoo på tillbakavägen började det dugga så smått men vi hann tillbaka till lägenheten innan regnet satte igång igen på allvar. Då vi skulle till bussen för att åka hem hamnade vi åter i regnväder, fast tack och lov inte lika intensivt som tidigare.

Måns passade på att smaka lite på regnet innan den försenade bussen äntligen dök upp. Tack alla för en trevlig vecka i skåne och härliga dagar i Danmark!

1 kommentar:

  1. hej!
    plse mail me your address at info[at]muswerk[dot]nl for you screenprint :)

    thank you very much!

    SvaraRadera